Živá syrová strava a její příprava v domácí sušičce
Jídelníček vitariánů se skládá pouze ze stravy, která není tepelně upravená, respektive neprošla teplotou vyšší než 42 stupňů Celsia. Při vyšší teplotě se totiž z jídla vytrácejí důležité látky, které jsou nezbytně nutné k životu. Z toho vyplývá, že vitarián konzumuje především stravu rostlinného původu. Živá strava se skládá hlavně ze zeleniny, ovoce, semen, luštěnin… všeho, co příroda nabízí.
Domácí sušičky potravin
Součástí kuchyně vitariána, který se stravuje především syrovou stravou, by měla být domácí sušička potravin. Tento skvělý kuchyňský pomocník výborně poslouží pro uchování ovoce a zeleniny. Ovoce a zelenina totiž představují důležitou část stravy vitariánů.
Sušičky potravin jsou však vhodné také pro přípravu těst, placek, chlebů, krekrů a dalších základů pro vita-delikatesy. Navíc umožňují zachovat maximální množství živin a přirozenou chuť surovin, což je ideální pro příznivce zdravého stravování a raw food.
Sušičky potravin s nejmodernější technologií
Na trhu jsou k dostání sušičky potravin s nejmodernějšími technologiemi. Například sušička potravin Yden využívá inovativní technologii sušení pomocí blízkého infračerveného záření (NIR), které působí na ovoce a zeleninu stejně jako hřejivé infračervené paprsky slunce. NIR infračervené vlny jsou široce a úspěšně využívány ve zdravotnictví pro své vynikající termální účinky.