Malé zařízení s velkým výkonem ...
Elektrický mlýnek Family Waldner Biotech s průmyslovým motorem překoná vaše očekávání. Ve standardní výbavě všech elektrických mlýnků Waldner Biotech je pojistka proti přehřátí. Můžete proto využít výkon tohoto přístroje naplno, bez obavy poškození motoru. Mlecí kameny jsou samoostřící, není potřeba žádná dodatečná provozní údržba.
Elektrický mlýnek Family Waldner Biotech stačí postavit na stabilní a vodorovnou plochu a nastavit jemnost mletí (uvolníte jistící šroub a otáčením násypky nastavíte požadovanou hrubost, poté opět zajistíte šroubem). Během krátké chvilky pomelete obilí na kvalitní mouku plnou minerálních látek a vlákniny.
Výkon a výsledek mletí obilí závisí na vlastnostech mletého materiálu. Čím sušší je materiál, tím vyšší je výkon a jemnost mletí. Mlýnek není určen pro komerční provoz. Mlýnek není určen pro práci ve vlhkém či venkovním prostředí.
Možnosti použití
Obilí: špalda, pšenice, proso, žito, kukuřice, rýže, cizrna atd.: jemné až hrubé mletí
Obilí a semena: oves, sójové boby, fazole atd.: středně jemné až hrubé mletí
Koření a sůl: fenykl, kmín, koriandr, mořská sůl atd.: jemné až hrubé mletí (s příměsí obilí)
Kamenné mlýnky nejsou vhodné na mletí olejnatých semen: slunečnice, sezam, lněné semínko, mák apod.
Výhody kamenných mlýnků Waldner Biotech
- Větší mlecí kameny
Tzn. můžete mlít více zrní, aniž by se zahřívalo a navíc s většími kameny umelete jemnější mouku. Tato vlastnost patří k nejdůležitějším parametrům našich mlýnků.
- Silnější motory
Poskytují více výkonu ke kvalitnímu mletí obilí.
- Masivní dřevo
Naše mlýnky jsou vyrobeny výhradně z masivního dřeva. Ostatní používají překližku apod. Lepená dřeva se pro přírodní produkty a mletí obilí nedoporučují.
- Certifikace
Všechny naše mlýnky získaly náročné "TÜV" certifikáty, které garantují vysokou kvalitu našich produktů. Dalším certifikátem je "potravinářský certifikát". "AGES" (The Agency for Health and Alimentation Protection) testovala naše mlýnky, a všechny úspěšně prošly.
- Bezpečnost
Mlýnky Waldner Biotech obsahují řadu "dětských" ochranných mechanizmů. V neposlední řadě také mají v motoru pojistku proti přetížení.
Mlýnek na obilí Waldner Biotech najdete také v našem slovenském e-shopu.
Výhody domácího kamenného mlýnku
Pokud jste opravdu labužníci nebo nadšenci do zdravé výživy - nejlepší cestou je koupě domácího kamenného mlýnku na obilí, díky kterému získáte kdykoli celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a dokonce umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. A můžete si umlít jakoukoli mouku: špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou nebo třeba rýžovou.
Celé zrno obsahuje 3 části:
1. obal neboli otruby - jsou zdrojem prospěšné vlákniny, obsahují i většinu kyseliny fytinové a minerálních látek ( fosfor, draslík, mangan, železo vápník hořčík).
2. moučné jádro - endosperm - je bílý vnitřek, který obsahuje nejvíce bílkovin (zejména lepek), škrob a málo živin.
3. klíček nebo zárodek na hřbetní straně zrna- obsahuje zejména zdravé tuky - tzv. nenasycené mastné kyseliny a v nich rozpuštěné vitamíny. Jsou tam také velmi kvalitní bílkoviny, vitamíny E, B, B1, B6 a enzymy. V klíčku je ukryt zdroj dalšího života, vitamín E je antioxidant, který zabraňuje ničení buněk, je důležitý pro zdravou kůži i reprodukční systém.
Recept - Pšeničná kaše s medem
Umletou mouku zalijeme vodou a necháme nabobtnat (přes noc). Pak ji mírně přisolíme a povaříme. Do hotové kaše vmícháme lžíci másla, osladíme ji medem a ozdobíme ovocem. Chutná i s rozvařenými švestkami.
Rady na závěr:
Čerstvě umletou mouku nasucho opražíme, je pak lépe stravitelná.
Namočená mouka je uvařená během pěti minut, předem nenamočená se vaří déle.
Pokud přidáváme do kaše mléko, tak až během vaření, mouku v něm nenamáčíme.
Během vaření mícháme.
Pokud doplňujeme kaše ovocem, použijeme ho čerstvé nebo čerstvě rozvařené, vhodný je i džem. Kaše tak jednak osladíme, ale zároveň zvýrazníme jejich chuť.
Ke slazení kaše je vhodný také med.
Ke kaši podáváme mléko nebo čaje.