Výroba ovocného vína v přístroji Kuvings
Fermentor Kuvings nemusíte používat pouze k výrobě sýrů nebo jogurtů, skvěle vám poslouží také k přípravě osvěžujících ovocných vín, která se stanou ve vaší domácnosti hitem! Vyzkoušet můžete libovolné kombinace ovoce a alkoholu a tím si připravit právě takový nápoj, který vám bude vyhovovat nejen po chuťové stránce, ale ovlivnit také můžete obsah alkoholu v něm.
Před přípravou jakéhokoli domácího výrobku ve fermentoru celou nádobu prolijte vřelou vodou, abyste zamezili nežádoucí kontaminaci bakteriemi, a můžete se pustit do tvoření. Vyzkoušejte třeba šípkové víno, jež je plné vitamínu C, nebo se můžete dát originální cestou a připravit nápoj z tropického ovoce, jakým jsou třeba manga, ananasy nebo papája.
Při samotné výrobě pak necháte rozpustit cukr ve slabé pálence, která má ideálně okolo 20% alkoholu a poté jen přidáte vámi zvolené ovoce. Směs nalijete do fermentoru, nastavíte program a máte hotovo! Přejeme vám příjemnou výrobu a uvidíte sami, že poté, co ochutnáte domácí ovocné víno, nebudete už nikdy chtít žádné jiné!