Velikonoční dort z ořechů a malin

Lahodný dort s bezlepkovým bezé z ořechů. Vyberte si své oblíbené ořechy nebo semínka a upečte si s námi tento skvělý dort.

Potřebné suroviny na ořechovo-malinový dort

Na korpus budete potřebovat: 

  • 50 g lískových ořechů 
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g pekanových ořechů
  • 50 g sladkých mandlí
  • 6 vaječných bílků
  • 1 g jablečného octa
  • 200 g cukru
  • 100g hořké čokolády            
  • máslo pro zahřátí na pánvi

Na malinovou pěnu budete potřebovat: 

  • 250 g mražených malin
  • 100 g želírovacího cukru 
  • 1⁄2 lžičky vanilkového cukru
  • 300 ml smetany

Na citronový krém budete potřebovat: 

  • 4 žloutky
  • 100 g cukru
  • 100 ml smetany
  • 75 ml citronové šťávy
  • 100 g másla

Na polevu budete potřebovat:

  • 200 ml smetany
  • 1 polévkovou lžíci malinového pyré Bonbóny, ovoce, maliny, borůvky..
Ořechovomalinový dort recept

Dortový korpus - postup

1. Troubu předehřejte na 100°C (horký vzduch).

2. Na pečící papír nakreslete tři kruhy o průměru asi 20 cm a namažte je máslem.

3. Vložte mixovací nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.

4. Přidejte ořechy a rozmixujte do hladka.

5. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu.

6. Z vaječných bílků vyšlehejte sníh. Přidejte ocet a trochu cukru, šlehejte dokud směs nebude bílá.

7. Pomalu přidávejte další cukr, dokud nebudete mít lesklou hmotu.

8. Přidejte ořechy a šlehejte vysokou rychlostí, dokud se vše nesmíchá.

9. Bezé rovnoměrně rozprostřete do připravených kruhů. Pečte 1 ½  hodiny bez otevření trouby. Pak otevřete troubu a zkontrolujte, zda je bezé upečené, pokud ne, ještě ho chvíli ponechejte v troubě. Vypněte žár a nechte bezé korpus vychladnout spolu s troubou.

10. Vystydlé bezé opatrně sejměte z pečícího papíru.

11. Roztavte čokoládu a potřete jednu stranu všech bezé korpusů, následně vložte do lednice.

12. Pro zajištění stability použijte kulatou formu, do které vložíte vždy jeden korpus. Hrany obalte pečícím papírem.

Dort z kuchyňského robotu Ankarsrum

Malinová pěna

1. Vložte mixovací nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.

2. Přidejte maliny a rozmixujte je, následně směs přefiltrujte přes sítko.

3. Jednu polévkovou lžíci malinového pyré uchovejte na vrchní polevu.

4. Vložte malinovou směs a vanilkový cukr do hrnce a smíchejte s želírovacím cukrem. Za stálého míchání povařte, poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

5. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu.

6. Ušlehejte smetanu a přidejte studené pyré.

7. Malinovou pěnu natřete na první korpus, vložte do lednice a nechte několik hodin odležet.

Citronový krém

1. Všechny ingredienci kromě másla smíchejte na pánvi

2. Zahřívejte dokud krém nezhoustne, nemusí vařit.

3. Položte pánev stranou a přidejte máslo. Nechte vychladnout.

4. Na malinovou pěnu položte další korpus a z vrchu jej potřete citronovým krémem.         

Nechte v lednici několik hodin.

Poleva

1. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu.

2. Ušlehejte smetanu a malinové pyré a šlehejte dokud směs neztuhne.

3. Hotový krém rovnoměrně rozetřete na dort.

4. Ozdobte ovocem, bonbóny nebo čím máte rádi.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru