Ukázka receptů, které můžete zpracovat ve vašem robotu Ankarsrum
Přinášíme dva recepty - na domácí chleba a na brownies s netradičními marshmallow. Chleba pečený v pekáči s víkem je neuvěřitelně lahodný. A čokoládové brownies sušenky s maršmelouny chutnají jako šálek horké krémové čokolády.
Sušenky brownies s maršmelouny
Ingredience:
- 200 g tmavé čokolády (minimálně 55% kakaa)
- 125 g másla
- 2 vejce
- 180 g cukru
- 120 g třtinového cukru
- 180 g mouky
- 20 g kakaa
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 100 g mléčné čokolády
- 100g mini maršmelounů
Postup:
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vyložte si pečícím papírem dva plechy.
- Nakrájejte tmavou čokoládu a rozpusťe ji spolu s máslem v nepřilnavém hrnci. Nechte vychladnout.
- Sestavte váš kuchyňský robot Ankarsrum Assistent s mísou na šlehání a balonovými šlehacími metlami.
- Do mísy na šlehání vložte vejce, cukr a třtinový cukr a nechte šlehat dokud nebude směs krásně nadýchaná.
- Do směsi přidejte roztavenou čokoládu a máslo. Nechte šlehat po dobu 5 minut.
- Přidejte všechny suché přísady, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, sůl a kakao a promíchejte.
- Mísu na šlehání spolu s hotovým těstem umístěte do lednice a nechte odpočinout po dobu 30 minut.
- Z těsta si vytvořte 15 rovnoměrných kuliček (sušenek). Umístěte je na pečící papír. Ujistěte se, že mají mezi sebou dostatečný prostor.
- Sušenky pečte po dobu 10 minut uprostřed trouby. Hotové sušenky jsou suché na povrchu a vláčné uvnitř.
- Dokud jsou sušenky teplé, nasypejte na ně mléčnou čokoládu a maršmelouny, které oflambujete.
Chléb z pekáče
Ingredience:
- 25 g čerstvých kvasnic (droždí)
- 500 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 600 g mouky
- olej pro potření pekáče
Postup:
Budete potřebovat pekáč s poklicí o objemu 5 - 6 litrů.
- Sestavte váš kuchyňský robot Ankarsrum Assistent s nerezovou mísou, hnětačem na těsto a stěrkou.
- V malé pánvi ohřejte vodu na 37°C - pokud používáte čerstvé kvasnice, nebo na 41°C, pokud používáte sušené kvasnice.
- Rozdrobte droždí v míse, přidejte vodu a spusťte Assistent při nízké rychlosti, upevněte hnětač vedle okraje. Nechte přístroj běžet, dokud se kvasinky nerozpustí.
- Přidejte olej, cukr, sůl a většinu mouky.
- Zajistěte rameno na místě 2 - 4 cm od okraje mísy.
- Nastavte rychlost na střední hodnotu. Nastavte časovač na 8 minut.
- Po dokončení hnětení nasaďte na mísu víko a těsto nechte 2 hodiny odpočinout.
- Předehřejte troubu na 250°C a umístěte pekáč bez poklice do spodní části trouby.
- Vyjměte pekáč z trouby, dno vymazejte olejem a umístěte do něj chlebové těsto. Těsto lehce posypejte moukou a pekáč uzavřete poklicí.
- Chléb nechte péct přibližně 20 minut. Poté snižte teplotu na 200°C a sejměte víko. Pečte dalších 20 minut.
- Než budete chléb krájet, nechte jej vychladnout.