Sušení dýňových jader v sušičce, sušení dýňových semínek
Sušení dýňových jader v sušičce není v dnešní době zatím příliš známé, ovšem i tento typ potravin lze pomocí této metody zakonzervovat. Navíc lze sušení dýňových jader provést na více způsobů a také pomocí různých přísad, i když nejčastěji bývají sušená dýňová semínka pouze osolená. Sůl dá totiž sušeným dýňovým semínkům výbornou chuť.
Jak sušit dýňová semínka?
Stačí dýňová semínka důkladně propláchnout vodou a co nejvíce zbavit dužiny. Poté je osušte a chcete-li posolte. Rozložte na sušící tác a vložte do sušičky.
Jakmile jsou semínka zlatavá a křupavá, nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Suchá semínka můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě na suchém a chladném místě, aby si zachovala svou křupavost.
Využití infračervené sušičky potravin
Nejen pro sušení dýňových semínek lze využít novinku v oblasti sušení - infračervenou sušičku potravin Yden. Jako jediná sušička na trhu suší pomocí infra technologie. Sušení je tak výrazně rychlejší. Díky čidlu vlhkosti stačí nastavit sušičku na automat a nemusíte se o nic starat. Sušička Yden sama pozná, kdy je sušení u konce. Díky tomuto modernímu způsobu sušení v sušičce Yden je veškerým sušeným potravinám dlouhodobě zachováno maximum výživné hodnoty i chuti.