Sušení broskví v sušičce, domácí sušené broskve

Broskve jsou výborné v jakékoliv úpravě a je tedy možné je zakonzervovat různými způsoby. Jednou z možností je i sušení broskví v sušičce potravin, díky čemuž bude v tomto ovoci zachována většina výživné hodnoty a nevymizí ani výborná chuť.

Jak usušit broskve?

Broskve umyjeme, pečlivě osušíme a vypeckujeme. Je možné je i oloupat, ale není to nutné. Dále už jen stačí broskve nakrájet na plátky o síle 5 - 8 mm a rozložit na sušící tácy. Teplota sušení je kolem 57 ˚C, při RAW sušení je to maximálně kolem 45 ˚C. Doba sušení se odvíjí od zvolené teploty a výkonu sušičky - může se pohybovat v rozmezí od 8 do 16hod. 

Sušení horkým vzduchem

Nejnovější sušičky potravin zajišťují sušení  rovnoměrnou distribucí teplého vzduchu, který ohřívá všechny tácy najednou a vy je tak během procesu nemusíte měnit.

Domácí sušené broskve krok za krokem
Sušení v infračervené sušičce potravin Yden

Sušení pomocí infračerveného záření

Na bázi infračerveného záření suší sušička potravin Yden. Jde v současnosti o nejlepší možný způsob sušení, při kterém si suroviny zachovávají maximální množství vitamínů a minerálů. Moderní technologie proudění vzduchu a kontroly vlhkosti zajistí, že budou domácí sušené broskve perfektně vysušené bez hrozícího vzniku plísně.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru