Sušení broskví v sušičce, domácí sušené broskve
Broskve jsou výborné v jakékoliv úpravě a je tedy možné je zakonzervovat různými způsoby. Jednou z možností je i sušení broskví v sušičce potravin, díky čemuž bude v tomto ovoci zachována většina výživné hodnoty a nevymizí ani výborná chuť.
Jak usušit broskve?
Broskve umyjeme, pečlivě osušíme a vypeckujeme. Je možné je i oloupat, ale není to nutné. Dále už jen stačí broskve nakrájet na plátky o síle 5 - 8 mm a rozložit na sušící tácy. Teplota sušení je kolem 57 ˚C, při RAW sušení je to maximálně kolem 45 ˚C. Doba sušení se odvíjí od zvolené teploty a výkonu sušičky - může se pohybovat v rozmezí od 8 do 16hod.
Sušení horkým vzduchem
Nejnovější sušičky potravin zajišťují sušení rovnoměrnou distribucí teplého vzduchu, který ohřívá všechny tácy najednou a vy je tak během procesu nemusíte měnit.
Sušení pomocí infračerveného záření
Na bázi infračerveného záření suší sušička potravin Yden. Jde v současnosti o nejlepší možný způsob sušení, při kterém si suroviny zachovávají maximální množství vitamínů a minerálů. Moderní technologie proudění vzduchu a kontroly vlhkosti zajistí, že budou domácí sušené broskve perfektně vysušené bez hrozícího vzniku plísně.