Sušené hovězí maso – jerky díky sušičce Yden

Jistě jste už někdy slyšeli o vyhlášené americké pochoutce zvané jerky. Jedná se o plátky okořeněného sušeného masa, které jsou oblíbené napříč celými Státy. Jedinou nevýhodou tohoto pokrmu je, že se v našich končinách nedá zrovna lehce sehnat, a když už na ni narazíte, tak se většinou nejedná o výrobek vysoké kvality. My jsme ale přišli s řešením, které vám umožní si tuto delikatesu připravit z vybraných surovin v pohodlí vašeho domova!  Představujeme vám sušičku potravin značky Yden, která patří díky svému kvalitnímu zpracování mezi špičku na současném trhu. Tato sušička si poradí nejen s ovocem a zeleninou, ale můžete si v ní připravit lahodné svačiny těsta nebo si v ní usušit třeba již zmiňované hovězí maso a mnoho dalšího.

Recept na domácí sušené maso, domácí jerky
Domácí Jerky z infračervené sušičky potravin Yden

Jak si připravit hovězí maso na sušení

Příprava sušeného hovězího masa přitom není vůbec složitá a zvládne ji i kuchařský začátečník. Pro začátek si vydezinfikujte pracovní plochu a libové hovězí maso důkladně očistěte odstraněním všech blanek. Maso následně nakrájejte na tenké plátky silné maximálně pár milimetrů a dlouhé okolo deseti centimetrů. Maso poté naložte do marinády z worcestrové a sojové omáčky, pepře, soli, grilovacího koření a drceného česneku a nechte jej marinovat alespoň půl dne.

Pozn.: Doporučujeme do marinády nepřidávat olej, díky oleji se prodlužuje doba sušení masa.

Za dvanáct hodin maso vytáhněte, rozložte na sušicí tácy sušičky Yden a zapněte sušičku na plný výkon. Maso nechte v sušičce do té doby, než budete schopni plátky rozlomit v ruce.

Tuto pochutinu skladujte na tmavém a suchém místě a její jedinečnou chuť si můžete užívat až po několik měsíců.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru