Sana Juicer EUJ-707 by Omega červenou je nejnovější model šnekového dvoufázového odšťavňovače. Na rozdíl od ostatních šnekových přístrojů Sana Juicer EUJ-707 by Omega červená využívá patentované dvoufázové síto, které zaručuje maximální výtěžnost. V první fázi jsou suroviny na hrubo vylisovány a šťáva odtéká přes hrubé síto do sběrné nádoby. Zbylá drť je dále posouvána hlavním dílem směrem k jemnému sítu, kde dochází k druhotnému odšťavňení suroviny. Celý tento systém je propojen, takže šťáva nakonec odtéká jedním otvorem.
Výhody nového odšťavňovače Sana Juicer EUJ-707 by Omega:
- velký plnící otvor
- volitelné hrubé síto - určené na odšťavňování měkkého ovoce a zeleniny
- skleněná nádoba na šťávu
- nerezová nádoba na drť
- stabilizační podložky
- a tichý provoz
Odšťavňovač je vyrobený z nových BPA free materiálů, které nemají negativní účinky na funkci imunitního systému člověka. Jedinečná pěchovací zátka s těsnícím kroužkem se chová jako píst a při každém stlačení je odšťavňovač "profouknut", takže nedochází k jeho ucpávání. Stlačované suroviny nemohou vyběhnout zpět do násypky jako se tomu stává při přehlcení u ostatních odšťavňovačů.
Fresh juice získaný s tímto přístrojem je vysoce kvalitní - motor má pouhých 70 otáček za minutu. Tento šetrný nízkootáčkový způsob zpracováni surovin zaručuje, že téměř nedochází ke ztrátám vitamínů a snížení trvanlivosti šťávy. Se Sana Juicer EUJ-707 by Omega červená je možné zpracovávat téměř vše - běžné ovoce a zeleninu, ale například i obilné trávy nebo problematické bobuloviny (rybíz, angrešt..), naťovou zeleninu, atd.. Kromě toho je možné využít tento přístroj k přípravě několika druhů těstovin, výrobě ořechového másla nebo pomocí homogenizačního pouzdra vyrábět dětské přesnídávky, zmrzliny, sorbety a jiné zdravé pokrmy, které si brzy oblíbíte nejen vy, ale i vaše děti.
Součástí balení je:
- jemné síto
- volitelné hrubé síto
- homogenizační pozdro
- nástavec na těstoviny
- skleněná nádoba na šťávu
- nerezová nádoba na drť
- cedník šťávy
- pěchovací zátka s těsněním
- kartáč na čištění
- český a anglický návod
Tipy na odšťavňování
- Ovoce i zeleninu nakrájejte tak, aby bez problémů prošla plnícím otvorem.
- Při odšťavňování tvrdé kořenové zeleniny pomalu vtlačujte produkty pěchovadlem. Pomalé otáčky otočného šneku budou zeleninu krouhat po částech.
- Některé druhy zeleniny utváří při odšťavňování pěnu - je to naprosto běžné. Můžete ji rozmíchat do šťávy nebo ji sebrat a znovu vložit do odšťavňovače.
- Při ošťavňování více druhů zeleniny střídejte tvrdou kořenovou zeleninu s listovou.
- Semena slunečnic, pohanku, hrách přidávejte do zeleninových šťáv. Obsahují mnoho prospěšných látek - enzymů, živin a vitamínů.
Upozorňujeme, že v případě odšťavňování jablek na jednohřídelových nebo dvouhřídelových přístrojích, je nutné používat pouze kvalitní tvrdá jablka. V opačném případě, pokud jsou jablka měkká, vzniká při zpracování hustá šťáva s vyšším podílem vlákniny (v některých případech, kdy jsou jablka moučnatá je výsledkem zpracování pyré).
VHODNÝ NA:
jablka, celer, citrusové plody, jahody, listová zelenina, bobuloviny...
NÁŠ TIP:
Brusinky a maliny
Brusinky jsou známé díky močopudným vlastnostem a tato rubínově červená šťáva vám pomůže znovu nabýt rovnováhu v těle, potřebnou pro zdravou pleť.
Přísady:
150g malin, 150g brusinek
Postup:
Maliny a brusinky omyjte a odšťavněte. Šťávy smíchejte ve sklenici.
HUBNUTÍ s ovocnými šťávami
Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáte důležité vitamíny i minerální látky. Nejlépe uděláte, když si fresh juice připravíte sami doma. Při nákupu šťáv dbejte na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.