Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.

Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.

Praktická sada japonských kuchyňských nožů produktové řady Shadow zahrnuje nejoblíbenější typy nožů profesionální a domácí kuchyně - nůž na zeleninu a ovoce a evropský šéfkuchařský nůž.

První je nezbytný při práci se zeleninou a ovocem. Nůž na zeleninu a ovoce snadno oloupe, nakrájí, očistí a nakrájí na malé kousky zeleninu a ovoce. Tento malý a elegantní nůž dokonale padne do vaší ruky.

Šéfkuchařský nůž snadno provede zbytek práce - nasekejte, nakrájejte, nařezejte jakýkoliv potravinu, bez ohledu na její velikost. Naporcujete s ním meloun, zelí u kus masa.
 

Pouze dva vynikající japonské kuchyňské nože - a celý seznam kuchyňských prací je vyřešen s bezprecedentní lehkostí!
Ocelové čepele těchto nožů jsou kaleny na úroveň 59 HRC a jsou schopny udržovat ostrost po dlouhou dobu. Černý protiskluzový povrch nakrájeným potravinám, aby přilnuly k čepeli a zároveň čepel chrání. Stylově a efektivně - sada nožů Shadow se stane středem pozornosti v každé kuchyni!

Doporučujeme ruční mytí.

Samura SHADOW Sada 2 nožů obsahuje:

Samura SHADOW Univerzální nůž (SH-0021)

  • Celková délka:    21 cm
  • Délka čepele:      12 cm
  • Hmotnost:           46 ​g

Samura SHADOW Šéfkuchařský nůž (SH-0085)

  • Celková délka:    32,7 cm
  • Délka čepele:      28 cm
  • Hmotnost:            122 ​g

Přednosti nožů Samura:

  •  vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
  • fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
  • naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
  • rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity

Jak vybrat ten správný nůž?

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.

Nože Samura jsou potomky pravých samurajských mečů

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.

Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů

Nože pro domácí i profesionální použití

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.

Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.