Samura Pinzeta na rybí kosti je vyrobena z vysoce kvalitní nerezové oceli a je nezbytným nástrojem pro přípravu rybích pokrmů.
Kompaktní a lehká pinzeta vám pomůže bez námahy odstranit malé kosti, zachovat krásu filé a udržet vaše ruce čisté. Tato pinzeta je také užitečná pro přípravu drůbeže v případě, že se potřebujete zbavit zbývajícího peří. Drážky na stranách pinzety zajišťují pevné uchopení prstům a brání sklouznutí při manipulaci, takže se můžete plně soustředit na přípravu pokrmů během vaření.
Délka: 13 cm
Hmotnost: 132 g
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Více o broušení se dozvíte v článku.
Potřebujete poradit s výběrem nožů?
Usnadníme Vám lépe se zorientovat mezi jednotlivými druhy nožů. Představíme Vám jaké jsou typy kuchyňských nožů a které nože, nesmí chybět v žádné kuchyni. Vše o nožích Samura