Nože Samura: Křížení japonské tradice a evropské kvality
Nože Samura představují dokonalou syntézu japonské tradice výroby nožů a evropské záruky kvality.
Při výrobě těchto nožů se využívá pouze nejvyšší kvality japonské a švédské oceli, která je tvrděná na 58 - 61 HRC.
Vynikající schopnost řezání zajišťuje čepel s japonským designem a postupným zúžením od špičky.
Specifikum nožů Samura spočívá ve zvláštním úhlu broušení 17 stupňů, což je více než u tradičních japonských nožů a méně než u evropských.
Rukojeti nožů Samura jsou také vyráběny z vysoce kvalitních moderních materiálů, jako jsou Micarta, G10, stabilizované dřevo, jemný plast, kraton nebo kompozity.
Stonewash povrchová úprava na nožích znamená, že čepel byla broušena miliony malých částic, čímž vzniká vylepšená nepřilnavost a odolný vzhled s charakteristickou tmavou barvou.
Nůž Samura OKINAWA Stonewash Guyto patří mezi nejuniverzálnější japonské nože, oblíbené mezi profesionálními kuchaři. Jeho rukojeť z palisandru doplňuje jeho design inspirovaný japonskými meči a zaručuje vynikající ergonomii a pohodlí i při delším používání. Čepel vyrobená z prvotřídní japonské oceli AUS-8 s tvrdostí 58 HRC a délkou 17 cm je ideální pro přípravu dlouhých řezů, jako je sashimi nebo plátky zeleniny pro saláty. Extrémně ostrá čepel je navržena tak, aby si poradila jak se šlachovitými masy, tak s tvrdšími druhy masa, jako je například vepřové břicho.