Nože Samura: Křížení japonské tradice a evropské kvality
Nože Samura představují dokonalou syntézu japonské tradice výroby nožů a evropské záruky kvality.
Při výrobě těchto nožů se využívá pouze nejvyšší kvality japonské a švédské oceli, která je tvrděná na 58 - 61 HRC.
Vynikající schopnost řezání zajišťuje čepel s japonským designem a postupným zúžením od špičky.
Specifikum nožů Samura spočívá ve zvláštním úhlu broušení 17 stupňů, což je více než u tradičních japonských nožů a méně než u evropských.
Rukojeti nožů Samura jsou také vyráběny z vysoce kvalitních moderních materiálů, jako jsou Micarta, G10, stabilizované dřevo, jemný plast, kraton nebo kompozity.
Stonewash povrchová úprava čepele znamená, že čepel byla exponována milionům drobných částeček, což vede k vytvoření vylepšeného nepřilnavého povrchu a robustního vzhledu s tmavou barvou.
Stonewash Deba je odolný japonský nůž s jednostranným broušením, který je ideální pro základní vykosťování čerstvých ryb, krájení tenkých filetů a sekání menších kostí, a je také vhodný pro přípravu sushi. Čepel vyrobená z prvotřídní japonské oceli AUS-8 s tvrdostí 58 HRC a rukojeť z palisandrového dřeva dotvářejí sofistikovaný design inspirovaný japonskými meči.