Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Cena za celou sadu kuchyňských nožů je zpravidla mnohem nižší než při nákupu každého nože zvlášť. Tato základní sada pro šéfkuchaře MO-V Stonewash není výjimkou. Zakoupení takové sady v krásném dárkovém balení poskytne každému šéfkuchaři minimum potřebných kuchyňských nožů. Tato sada tradičně zahrnuje nejaktuálnější a nejoblíbenější nože při vaření - nůž na ovoce a zeleninu, univerzální nůž a evropský šéfkuchařský nůž. Tyto nože jsou vhodné pro práci s téměř všemi typy potravin. Oloupejte zeleninu, odstraňte povrchové vady a jádřince.
Nakrájejte univerzálním nožem ingredience do salátu, připravte si sendvič nebo nakrájejte suroviny do polévky. Evropský šéfkuchařský nůž vám umožní ukrojit rybí hlavy nebo nakrájet maso, nakrouhat zelí, nasekat zeleninu na salát nebo rozkrojit dort. Řada Mo-V Stonewash je vyrobena z oceli AUS-8. Každý, kdo vlastní tento nůž se stává hrdým majitelem. Vynikající naostření dělá vaření potěšením. Tato chytrá sada se z praktického dárku okamžitě změní na velkolepé překvapení. Speciální povrchová úprava stonewash propůjčuje čepeli výjimečnou tvrdost a vytváří matný strukturovaný povrch.
Doporučujeme ruční mytí.
Samura MO-V Stonewash Základní sada pro šéfkuchaře obsahuje:
Samura MO-V Stonewash Nůž na ovoce a zeleninu
- Celková délka: 21,7 cm
- Délka čepele: 9 cm
- Hmotnost: 85 g
Samura MO-V Stonewash Univerzální nůž
- Celková délka: 24,5 cm
- Délka čepele: 13 cm
- Hmotnost: 89 g
Samura MO-V Stonewash Šéfkuchařský nůž
- Celková délka: 34,5 cm
- Délka čepele: 20 cm
- Hmotnost: 221 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.