Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti

Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.

Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.

Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.

 

Velký kuchyňský nůž - Šéfkuchařský evropský nůž - je nezbytným a klíčovým prvkem v každé kuchyni. Tento multifunkční nůž s dlouhou a širokou čepelí a černou nepřilnavou ochrannou vrstvou zajišťuje optimální výkon při práci, přičemž jeho geometrie je navržena pro tři typy kuchyňské práce: krájení, sekání a drcení. Čepel profesionálního nože MO-V z jednovrstvé oceli proniká rukojetí po celé její délce, tím je zajištěna spolehlivost a pevnost tohoto nože. Přítomnost podpěry zabraňuje pronikání bakterií a jiných mikroorganismů do otvorů a zajišťuje nezbytnou hygienu pracovních nástrojů. Nejen z tohoto důvodu je produktová řada MO-V doporučena pro profesionální účely v HoReCa.

Doporučujeme ruční mytí.

Celková délka:    34,5 cm
Délka čepele:      20 cm
Hmotnost:        221 ​g

 

Přednosti nožů Samura:

  •  vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
  • fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
  • naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
  • rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity

 

Nože Samura jsou potomky pravých samurajských mečů

 

Jak vybrat ten správný nůž?

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž

 

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.

 

Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů

 

Nože pro domácí i profesionální použití

 

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.

 

Důležitost broušení a leštění nožů.

Jak na broušení nožů snadno a rychle.