Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tradiční japonský sekáček Nakiri ze série Blacksmith je speciální kuchyňský nůž na zeleninu. Je ideální pro krájení a hrubé nebo jemné sekání. Jeho speciální zčernalé ostří připomínající měsíční krátery, vytváří při krájení vzduchový polštář, který zamezuje ulpívání kousků potravin na čepeli nože. Tento detail velice usnadňuje práci jak zkušeným, tak amatérským kuchařům.
Čepel je vyrobená z ručně kované uhlíkové oceli AUS-8, je velice odolná a udržuje perfektní ostrost. Pro ještě dokonalejší ostrost jsou tyto nože ručně broušeny brusným kamenem o hrubosti 5000. Rukojeť nože je vyrobená materiálu Micarta díky čemuž je odolná proti opotřebení a má vysokou odolnost vůči vysokým i nízkým teplotám.
Kuchyňské nože Blacksmith nelze mýt v myčce na nádobí, omývejte je pouze ručně mycím prostředkem a jemnou houbičkou a vždy je ihned vysušte do sucha. Čepel doporučujeme pravidelně mazat olejem z kamélie nebo hřebíčku.
- Celková délka: 31,2 cm
- Délka čepele: 17 cm
- Hmotnost: 247 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.