Sada nožů Samura: perfektní dárek pro všechny milovníky vaření
Hledáte jedinečný dárek pro profesionálního kuchaře nebo nadšeného gastronoma? Pak je sada nožů Samura ideální volbou! Tato praktická a funkční sada potěší každého, kdo rád tráví čas v kuchyni.
Sada obsahuje:
- Šéfkuchařský nůž – univerzální pomocník pro všechny druhy krájení
- Univerzální nůž – ideální pro běžné úkoly v kuchyni
- Nůž na ovoce a zeleninu – perfektní pro precizní krájení
- Plátkovací nůž – tenký a ostrý nůž pro snadné plátkování
Součástí sady je také elegantní stojan na nože z nerezové oceli se štětinami. Nože v něm jsou bezpečně uloženy a chráněny před vnějším působením i kontaktem s jinými čepelemi.
Sada nožů Samura vám přináší kvalitní materiály a precizní zpracování, praktickou funkční sadu pro všechny druhy krájení, elegantní design a stylový stojan na nože. To vše jako ideální dárek pro milovníky vaření. Neváhejte a potěšte své blízké touto perfektní sadou nožů!
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.