Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobený z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Kuchařský nůž - sekáček 21 cm
Prvním ze dvou modelů řady Arny spojujících nůž a sekáček je šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Kuchařský nůž - sekáček 21 cm. Jeho ostří a vlastnosti jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Klíčovým prvkem je obdélníkové dlouhé ostří vyrobené tak, aby zvládlo náročnější úkoly než běžné šéfkuchařské nože.
Nože/sekáčky Arny jsou stejně vhodné jak pro náročné, nekompromisní a vybíravé šéfkuchaře a profesionální kuchyně, tak pro domácí nadšené labužníky, kterým pomůžou proměnit rutinní práci při vaření v zábavu. Každodenní použití v kuchyni. Pro inovativní a moderní kuchaře a kulináře, kteří milují bezstarostné krájení. Arny je úžasný nástroj, který pokrývá prakticky všechny potřeby dělení, krájení, sekání a přípravy pokrmů.
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 33 cm
- Délka čepele: 21 cm
- Hmotnost: 333 g
Skvělou zprávou je, že nože jsou baleny v bezpečné kartonové dárkové krabičce, která váš dárek učiní ještě přitažlivějším a sofistikovaným.
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.