Řezačka na ovoce a zeleninu CATTO Lurch
Řezačka Catto Lurch krájí nekonečně dlouhé plátky zeleniny a ovoce, jako jsou např. cukety, ředkvičky, kedlubny, jablka nebo červená řepa, které jsou ideální pro přípravu chutných a kreativních pokrmů.
Připravte si lahodné lasagne s dýní nebo cuketou. Díky nahrazení těstovin za zeleninu, vyzkoušíte tak nové kombinace chutí a jako bonus bude mít pokrm výrazně méně kalorií!
Překvapte své přátele a rodinu rafinovaným zeleninovým sushi nebo dalším předkrmy. Výsledek bude podobný těm z profesionální kuchyně a navíc příprava je tak snadná!
Řezačka Catto krájí pásy široké až 10,5 cm. Je ideální pro přípravu chutných a zdravých jídel. Plněné cannelloni z kedlubny místo těstovin zajišťují zcela nový, svěží chuťový zážitek.
S řezačkou Catto snadno připravíte tyto pokrmy:
- Zeleninové sushi vyrobené z dokonale nakrájené ředkvičky nebo kedlubny
- Jablečný koláč
- Lahodné lasagne s dýní nebo cuketou
- Vydatný ratatouille
- Plněné cannelloni z kedlubny, a další..
Také u řezačky Catto Lurch si ceníme vysoké kvality materiálu.
Při výrobě byly použity pouze nejkvalitnější plasty a speciální čepelková ocel.
Řezačka Catto Lurch je BPA-free.
Recept na lahodné zeleninové Lasagne
Počet porcí: 4
- Ingredience
- 400 g batátů
- 2 lžíce řepkového oleje
- 80 g cibule
- 500 g máslové dýně
- 100 ml smetany
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 25 g másla
- 60 g mandlových lupínků
- 20 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 50 - 100 g sýru
- 75 ml pomerančové šťávy
- sůl, pepř, chilli, muškátový oříšek podle chuti
Postup
Nejprve si připravíme dýňovou omáčku. Dýni a cibuli nakrájíme na malé kostky. Cibuli osmahneme v hrnci na mírném ohni, po chvíli přidáme nakrájenou dýni a necháme dusit do chvíle než se dýně zcela rozvaří. Potom přimícháme pomerančový džus a smetanu. Omáčku necháme vařit 10 minut. Zahustíme ji škrobem a dochutíme špetkou soli, pepře, chilli a javorovým sirupem.
Nyní si připravíme mandlový bešamel. V hrnci si vytvoříme jíšku z másla a mouky, kterou necháme lehce zezlátnout.
Na sucho opražíme mandlové lupínky, které zalijeme mlékem. Takto připravené mléko přidáváme do jíšky a mícháme do zhoustnutí. Omáčku necháme za stálého míchání alespoň 10 min provařit. Nakonec přidáme špetku soli, pepř a muškátový oříšek.
Zapneme si troubu. Pomocí řezačky Catto nakrájíme batáty na dlouhé pláty.
Máme již vše připraveno pro jednotlivé vrstvy na lasagne. Do zapékací nádoby vkládáme jednotlivé vrstvy v následujícím pořadí - mandlový bešamel, pláty batátů. dýňová omáčka, pláty batátů, mandlový bešamel, atd..
Nakonec lasagne posypeme nastrouhaným sýrem.
Lasagne pečeme v předehřáté troubě při 160 °C po dobu asi 30 minut dokud sýr na povrchu získá zlatavou barvu.
Tip: Lasagne se dají snadno připravit i jako veganské jídlo, bez lepku a bez laktózy. Stačí nahradit živočišné ingredience za rostlinné. V receptu bychom tyto ingredience nahradili mandlovým mlékem, sojovou smetanou, veganským tukem, mouku z cizrny, mandlovým mlékem, sójovou smetanu, veganským tukem a veganským sýrem.
Recept na Ratatouille rolky
Na přípravu 7 ks rolek budete potřebovat
- 1-2 cukety (záleží na velikosti)
- 50 g červené papriky
- 50 g žluté papriky
- 50 g lilku
- 50g červené cibule
- 50 g rajčatového pyré
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, oregano)
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 2-3 lžíce nastrouhaného parmezánu
- Sůl, pepř, chilli
Postup:
Papriky a lilek nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme na tenké proužky.
Nakrájenou zeleninu pokapeme olivovým olejem. Přidáme rajčatové pyré. Dochutíme bylinkami, solí, pepřem a chilli.
Vše smícháme a krátce osmažíme na pánvi.
Zapneme si troubu. Pomocí řezačky Catto nakrájíme cuketu na 10 cm dlouhé plátky.
Na každý plátek dáme jednu polévkovou lžíci zeleninové směsi a cuketové plátky srolujeme.
Válečky vložíme do zapékací nádoby, potřeme je olivovým olejem a posypeme parmezánem,
Rolky zapečeme v předehřáté troubě při 160 °C cca 10 minut.
Tip: Ratatouille rolky se perfektně hodí jako příloha k masu, rybám nebo také je lze podávat samostatně jako předkrm