Proč si připravit šťávu z červené řepy?
Červená řepa je jedna z typických surovin, které buď milujete, nebo nesnášíte. Vzhledem k jejím nutričním hodnotám a účinkům na lidský organismus doporučujeme spíše první variantu.
Jednou z možností, jak červenou řepu konzumovat a ještě si na ní pochutnat, je forma čerstvě odšťavněné šťávy. Červenou řepu můžete navíc zkombinovat se sladkou mrkví či jiným ovocem a získáte skvělou šťávu bohatou na vitamíny, minerální látky a další významné živiny.
Šťáva z červené řepy doplní tělu železo i energii
Trpíte nedostatkem železa? Šťáva z červené řepy prospívá krvetvorbě. Kromě toho je skvělým pomocníkem při detoxikaci organismu a očistě orgánů. Červená řepa ale obecně přispívá k lepší přirozené obranyschopnosti organismu. Zároveň eliminuje únavu a celkovou vyčerpanost, a proto je vhodná zejména během dlouhých podzimních a zimních dnů.