Proč se vyplatí odšťavňovat zeleninu, ovoce a bylinky?

Ovoce, zelenina a bylinky jsou zdrojem vitamínů, minerálních látek, enzymů a mnoha dalších živin. To je známý fakt. Přemýšleli jste však nad tím, kolik ovoce a zeleniny denně sníte? Umíte si představit, že byste najednou spořádali hned několik různých surovin? 

Víte, že organismus získá z čerstvých šťáv až čtyřikrát více živin než ze syrového ovoce či zeleniny?

Vitamíny za pár minut

Šťáva získaná odšťavňováním je pro naše tělo mnohem lépe stravitelná, než kdybychom snědli kilogram jablek. Při odšťavňování totiž dochází k odstranění nerozpustné vlákniny, která má za úkol zpomalit vstřebávání vitamínů. Ve šťávě však i nadále zůstává prospěšná rozpustná vláknina. Pokud vypijete sklenici čerstvě připravené šťávy, tělo získá potřebné vitamíny již za 15 minut. Toho můžete využít jak při nastupujícím nachlazení, tak při ranní únavě, kdy potřebujete nakopnout organismus.

Ovocné a zeleninové šťávy jsou rovněž skvělé během detoxikace organismu nebo hubnutí.

Odšťavňovač Kuvings pro lahodné ovocné a zeleninové šťávy

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše