Příprava různých druhů octa ve fermentoru Kuvings

Ocet se využívá, věřte tomu nebo ne, již 12 000 let. Ano, čtete správně, už staří Féničané znali všechny výhody této zlatavé tekutiny a používali ji nejen v kuchyni, ale také jako čisticí prostředek, léčivo či ke konzervaci potravin. Ocet je zkrátka neopomenutelným pomocníkem v jakékoli domácnosti a máloco jej dokáže nahradit.

Domácí ocet se vám jistě bude hodit i při přípravě nesčetných pokrmů a s naším fermentorem Kuvings si můžete pár lahví jednoduše vyrobit v pohodlí vaší kuchyně. A jak jej připravit? Následující řádky vám na tuto otázku odpoví.

Jak postupovat při výrobě octa?

Do fermentoru Kuvings umístíte předem očištěné a nakrájené ovoce, které zalejete octem, jež má v sobě již rozpuštěné požadované množství cukru. Na přístroji poté navolíte program pro výrobu ovocného octa a necháte přístroj pracovat. Za pár hodin budete mít připravený lahodný domácí ocet, který můžete použít na dochucení salátů, při výrobě octové zálivky nebo třeba vyzkoušet zavařování sezónní zeleniny v domácím octovém nálevu.

Víte, že: Kromě octů můžete samozřejmě v tomto přístroji vyzkoušet připravit i jiné pochutiny, jakými jsou třeba sýry, jogurty, ovocná vína, sirupy, nakládanou zeleninu a mnoho dalších!

Fermentor Kuvings pro výrobu domácího octa

Další nápady na recepty najdete také ve speciální kuchařce, kterou dostanete při objednání fermentoru Kuvings jako dárek.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru