Příprava bylinkového freshe v odšťavňovači
Posílit imunitu a přirozenou obranyschopnost organismu je v poslední době stále důležitější. Ideální cestou je dodat tělu vitamíny, minerální látky, enzymy a další významné živiny. Jednou z možností je připravit si lahodný fresh z čerstvých bylinek. A jak na to?
Odšťavňování a lisování zeleniny i ovoce má svá pravidla. Každá surovina vyžaduje trochu jiný postup. V tomto ohledu jsou specifickou skupinou právě bylinky.
Jak na odšťavnění bylinek?
Pro odšťavňování bylinek, jako je například máta, petrželka, meduňka nebo kopřiva, je nejlepší šnekový nebo dvouhřídelový odšťavňovač, případně mechanický odšťavňovač, u kterého je ovšem zapotřebí použít vlastní sílu.
Před odšťavňováním bylinek (i listové zeleniny) si nejprve vytvořte svazeček, který následně vložíte do odšťavňovače. Ovšem ne každý uvítá typicky bylinkovou chuť a vůni, je dobré bylinky odšťavňovat v kombinaci s oblíbeným ovocem či zeleninou. Budou se vám lépe odšťavňovat a chuť bude příjemnější.
Náš tip: Pro podporu imunity je skvělá kombinace červená řepa, zázvor, řapíkatý celer, jablko a pomeranč nebo citron.