Jak používat fermentor Kuvings – krok za krokem

Fermentor Kuvings je skvělým pomocníkem v každé kuchyni, kde se kuchaři nebojí aplikovat staré osvědčené metody novými efektivními způsoby. Kvašení je skvělý způsob, jak z nejrůznějších potravin získat pro tělo nezbytné vitaminy, enzymy a další důležité látky, které si jinak obstaráváme poměrně obtížně. Pomocí fermentoru Kuvings si můžete v pohodlí vlastního domova připravit vše od řeckých jogurtů, sýrů přes kvalitní ocet až po ovocné víno. A tím výčet možností aplikací fermentoru ani zdaleka nekončí.

Jak nastavit přístroj?

Ovládání přístroje je velmi jednoduché a intuitivní – sám vám nabídne všechny možnosti a vy si jen vybíráte tu, která je pro vaše záměry optimální. Jeho fungování si můžeme představit na příkladu přípravy nakládaných švestek. Nejprve musíte sestavit fermentor – spojte nádobu s víkem a úchytem uzavřete (otočíte ve směru hodinových ručiček). Do nádoby vložíte dříve důkladně opláchnuté švestky, které musí být vypeckované. Ke švestkám přilijete roztok cukru rozpuštěný ve 20 % alkoholu a nádobu vložíte do fermentoru.

Následně zvolíte možnost „nakládaná zelenina“ a necháte přístroj, ať se sám postará o vše potřebné. Po třech dnech máte připraveny lahodné naložené švestky, které můžete rovnou konzumovat. Takto můžete připravit nejrůznější osvědčené pokrmy jako pickles či kimchi, nebo se i klidně pustit do experimentování a vymyslet něco skutečně originálního.

Hodit se vám určitě bude také návod na přípravu velmi oblíbeného řeckého jogurtu.

Připravíte si 1 litr plnotučného mléka a přidáte 2 lžíce živého jogurtu (např. Hollandia). Vše smícháte a vložíte do fermentoru. Zakryjte nádobu víkem a otočte po směru hodinových ručiček. Zapnete přístroj a nastavíte v menu první volbu - řecký jogurt. Po 8 hodinách fermentace vyjmete nádobu z přístroje a vložíte ji na 3 hodiny do lednice. Poté přelijete zralý jogurt do druhé nádoby přes dodané sítko a necháte min. 6 hodin v lednici odkapat syrovátku. Potom už můžete jen smíchat s ingrediencemi (ovoce, polevy, med atd.) a pochutnávat si na zdravém domácím výrobku.

Přejeme vám dobrou chuť!

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru