Jak nejlépe odšťavnit přezrálé ovoce

Svěží ovocné šťávy jsou zdravé, chutné a zdraví prospěšné. Jsou správnou volbou především ranního jídelníčku - doporučují se konzumovat v první polovině dne. Zvyšují psychickou odolnost a výkon při stresu a vysokém pracovním nasazení, jsou zdrojem sacharidů, hodí se na podporu regenerace svalů i celého organismu po fyzickém výkonu.

Způsob zvýšení přísunu vitamínů

Pokud jíme málo ovoce a zeleniny tělo přichází o vitamíny a minerály. Jsme poté více ohroženi nemocemi, jsme unavení a cítíme se celkově v psychické nepohodě. Zejména serotin je přímo závislý na přítomnosti vitamínu C. Je důležitý proto, abychom se každodenně dobře cítili. 

Jedna sklenice šťávy obsahuje pravidelný denní přísun vitamínů. Jsou praktickým pomocníkem, jak zvýšit konzumaci ovoce nejen u dětí.

Domácí ovocné šťávy z odšťavňovače Kuvings

Další výhody pití čerstvých ovocných šťáv

  • Obsahují živiny, které se dobře vstřebávají.
  • Pomáhají udržovat v těle správné ph.
  • Pomáhají při očistě organismu.
  • Čerstvá šťáva dodá tělu energii během několika minut.
Odšťavňovače Kuvings si poradí i s přezrálým ovocem

Úskalí odšťavňování přezrálého ovoce

Málokterý odšťavňovač si poradí s přezrálým nebo dlouho skladovaným ovocem. Jedná se o ovoce, které je změklé až „moučné“ případně vyschlé. Například na moučná jablka narazíte hlavně v zimě, kdy jsou delší dobu uskladněné. Jablka mají nižší obsah vody než čerstvě utržené.

U přezrálého ovoce se často stává, že místo šťávy vznikne při odšťavnění spíše kaše. Běžné odšťavňovače se rychle zahltí nalepenou vlákninou a jediné co zbývá udělat, abyste mohli pokračovat, je vyčištění.

Tipy na odšťavnění přezrálého ovoce

Při použití odšťavňovače Kuving s běžným sítem i toto ovoce můžete bez potíží odšťavnit. Nejlepším způsobem je střídavé vkládání měkké a tvrdé suroviny. Například tvrdé nepřezrálé jablko či mrkev v odšťavňovači zajistí lepší průchodnost šnekem kdy tato „tvrdá vláknina“ s sebou vezme i vlákninu „tekutou“. 

Nebo můžete vyměnit odšťavňovací síto za homogenizační pouzdro a změklé ovoce homogenizujte. Vzniklé „pyré“ můžete přimíchat do šťávy z jiného ovoce. Možná máte na zahradě i meruňky, švestky... Jen tak mimochodem, i když se říká, že je banán neodšťavitelný, s odšťavňovačem Kuvings s ním můžete postupovat naprosto stejně.

Do odšťavňovače Kuvings není třeba suroviny krájet

Výhodou odšťavňovače Kuvings je, že odšťavňovací šnek zvládne „pochroustat“ celou mrkev i jablko. Díky velkému plnícímu otvoru a výkonnému šneku není potřeba nic krájet a nemusíte ani odstranit jadřinec. Opravdu, pokud vložíte do Kuvingsu celé jablko či mrkev, šnek si s tím hravě poradí. 

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru