Italský chléb Focaccia
Focaccia je známý Italský chléb často nazývaný chlebem "chudých".
Příprava s kuchyňským robotem Ankarsrum je velmi snadná. Stačí pár ingrediencí a na vrch si můžete nasypat vše, na co máte zrovna chuť.
Na výrobu těsta budete potřebovat:
- 25 g čerstvých kvasnic
- 1,75 šálku (400 ml) vody
- 0,25 šálku (50 ml) olivového oleje
- 4,5 šálků chlebové mouky
- 2 lžičky soli
Pro ochucení před upečením:
- 3 lžíce olivového oleje, oddělené
- 8 cherry rajčátek
- 0,5 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
- čerstvý rozmarýn
- vločkovou sůl
Postup naleznete níže ve video receptu nebo v originální knize receptů Ankarsrum, která jse součástí balení tohoto kuchyňského robotu.