Grilování s kuchyňským robotem Ankarsrum
Kuchyňský mlýnek posune vaše vaření na další úroveň. A to ať už dáváte přednost masu, rybám, nebo vegetariánské stravě.
Náš tip: grilovací sezóna je konečně tady! S naším přídavným mlýnkem k robotu Ankarsrum si můžete připravit vlastní párky, hamburgery a dokonce i domácí kečup!
Grilovaný domácí chleba na špejli
Chleba na špejli je ideální na piknik a na grilování na otevřeném ohni. Podávejte s máslem a medem. Je tak lahodný!
Recept na 8 porcí chleba na špejli
Ingredience:
- 240 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 150 ml mléka
- 50 ml oleje
- 50 g strouhaného sýra
- 8 grilovacích tyčinek
Postupujte následovně:
- Nastrouhejte sýr
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Přidejte všechny ingredience, spusťte robot při nízké rychlosti a připravte těsto.
- Rozdělte těsto na 8 dílů a rozválejte je na dlouhé kousky.
- Pak těsto otočte kolem grilovacích špejlí.
- Chlebové tyčinky grilujte přímo na grilu nebo na otevřeném ohni.
Tip navíc! Připravte si chlebové tyčinky dopředu a nechte je zmrazené až do doby, než budete grilovat!
Hnětení, odšťavňování, rozmixování, rozemletí? Žádný problém! Vyberte si z celé řady různorodých příslušenství a vyrobte si doma vlastní dokonalé klobásy, hamburgery, pečivo, těstoviny, čerstvou šťávu, smoothie nebo cokoliv dalšího o čem sníte.
Tipy: S bohatým příslušenstvím Ankarsrum si lehce připravíte všechny možné omáčky a přílohy, které budete potřebovat na své grilovací párty. Od kečupu, po nakládané okurky a salát coleslaw. Podívejte se na všechny možnosti kuchyňského robotu Ankarsrum.
Doporučené produkty
Ankarsrum Assistent Original AKM6230 bílý lesklý 2300118 (GW)
Ankarsrum Assistent Original AKM6230 stříbrný 2300114 (JS)
Domácí chlebové bulky
Oslňte vaše hosty na grilovací párty domácími chlebovými bulkami.
Recept na chlebové bulky
Ingredience:
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 450 ml ovesného mléka nebo jakéhokoli rostlinného neutrálního mléka
- 1 lžíce cukru
- 11 gramů sušeného droždí
- 1,5 lžičky soli
- 750 g mouky
- Voda na potření bulek a sezamová nebo slunečnicová semínka na posypání
Postup:
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Ovesné mléko zahřejte na teplotu 42°C a přidejte do mísy. Poznámka: pokud bude mísa studená, bude potřeba více zahřát mléko.
- Přidejte cukr a sůl a nechte hníst střední rychlostí.
- Nasypte nahoru suché droždí a nechte směs několik minut ležet.
- Postupně po malém množství přidávejte 3⁄4 z celkového množství mouky, nechte hníst nízkou až střední rychlostí.
- Přidejte máslo a zbytek mouky.
- Nechte hníst při nízké až střední rychlosti po dobu 8 minut.
- Zakryjte mísu a nechte těsto 1 hodinu kynout.
- Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na 8 stejných kusů a vytvarujte bulky. V případě potřeby přidejte další mouku, ale zkuste udržet těsto velmi měkké.
- Bulky umístěte na plech na pečení pokrytý pečícím papírem, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Potřete bulky vodou a posypejte semínky.
- Pečte v troubě po dobu 15–20 minut nebo do té doby, než bude kůrka bulek zlatohnědá.
- Nechte chvíli vychladnout, rozkrojte na polovinu a připravte si skvělý domácí hamburger!
Domácí kečup s mixérem Ankarsrum
Připravte si doma svůj vlastní kečup! S přídavným mixérem Ankarsrum to půjde hladce.
Recept na domácí kečup
Ingredience:
- 1 žlutá cibule
- 1 stonek celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 800 g rajčat
- 200 ml vody
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1⁄2 lžíce rozdrceného koriandru
- 1⁄2 lžíce sušeného fenyklu
- 1⁄2 lžíce soli
- 1 lžička sušeného chilli
- 150 ml vinného octa
- 80-160 g hnědého cukru
Postup:
- Nakrájejte cibuli, celer a česnek, vložte do pánve a na mírném ohni restujte s kapkou oleje dokud nezměknou.
- Přidejte worcester omáčku, zázvor, bazalku, tymián, koriandr, chilli, sůl a fenykl.
- Nakrájejte rajčata a přidejte je na pánev, následně přidejte vodu. Nechte dusit po dobu 20 minut za občasného míchání.
- Vložte mixovací nádobu (mixér) na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Do nádoby mixéru vložte obsah pánve a mixujte do hladka.
- Rozmixovanou omáčku nalijte do čisté pánve, přidejte cukr a ocet. Vařte asi 10 minut.
- Dochuťte dle potřeba cukrem, solí a kořením.
- Nalijte do lahví, nechte vychladnout a poté vložte do chladničky, aby směs zhoustla.
Domácí sladké jednohubky
Na konec grilovací párty připravte sladké jednohubky, které jsou snadné a rychlé na přípravu a přitom je lze připravit ve velkém množství pro všechny hosty.
Recept na sladké jednohubky
Ingredience:
- 275 g másla (nakrájeného na kousky)
- 135 g cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce soli
- 300 g mouky
Postup:
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuch. robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Do mísy vložte všechny ingredience, nechte je hníst dokud se nezpracuje těsto.
- Vtlačte těsto do formy (asi 35 × 30) a pečte při 200°C po dobu asi 15 minut
- Mezitím si připravte náplň.
Ingredience:
- 3 bio citrony (nastrouhaná kůra + šťáva asi 200 ml)
- 4 vejce
- 495 g cukru
- 1,5 dl kukuřičného škrobu 1,5 dl
- 2 lžíce vanilkového cukru
Postup:
- Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu.
- Nastrouhejte kůru z citronu a vymačkejte všechnu šťávu. Přidejte cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehejte až získáte krásně nadýchanou konzistenci.
- Přidejte kukuřičný škrob a promíchejte. Náplň přidejte na těsto v troubě.
- Snižte teplotu v troubě na 175°C a pečte dalších 20 minut. Náplň by měla být pevnější, ale neměla by moc ztmavnout. Nechte přes noc venku.
- Ozdobte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou a čerstvými plody.
Petit Choux domácí jednohubky
Petit Choux je skvělým občerstvením, které můžete podávat na své grilovací párty během toho, co hosté čekají než se připraví hamburgery! Vyměňte náplň a zdobení a každý si přijde na své.
Recept na petit choux
Ingredience:
- 125 ml mléka
- 125 ml vody
- 1⁄2 lžičky cukru
- 1⁄2 lžička soli
- 125 g nakrájeného másla
- 150 g mouky
- 4-5 vajec
Náplň:
- čerstvý sýr
- pražené ořechy
- olivové paté (pasta)
- nakrájená zelenina
- pesto
- bylinky a koření - např. bazalka, kopr, oregano...
Postup:
- Mléko společně s vodou, cukrem, solí a máslem zahřívejte v kastrolu. Když se objeví první bublina, odstavte kastrol ze sporáku
- Do mléčné směsi pomalu přimíchávejte po malém množství mouku. Kastrol znovu umístěte na sporák a míchejte dřevěnou vařečkou dokud nebude směs krásně lesklá.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu
- Přidejte směs a nechte mírně vychladnou
- Přidejte vejce a šlehejte. Během šlehání přidávejte vždy jen jedno vejce a nechte jej zcela zapracovat do těsta. Následně přidejte další vejce. Tento krok je velice důležitý. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat jedno vejce navíc.
- Jakmile máte hladké těsto, naplňte sáček a na okraji vyřízněte malý otvor nebo cukrářský sáček. Na plech s pečícím papírem vytvářejte malé (2-3 cm) kuličky. Nezapomeňte mezi nimi nechat dostatečný rozestup, protože při pečení zvětší objem.
- Nastavte troubu na 175°C. Pečte ve středu trouby asi 20-30 minut, dokud kuličky nezhnědnou.