Domácí chléb

S kuchyňském robotem Ankarsrum zvládnete upéct domácí chléb s vlastnoručně umleté mouky a to díky přídavnému mlýnku Ankarsrum.

Na výrobu křupavého chleba budete potřebovat:

● 50 g droždí
● 500 ml vody
● 2 lžíce medu
● 2 lžíce olivového oleje
● 2 lžičky soli
● 720 g mleté pšenice

Domácí chléb z kuchyňského robotu Ankarsrum

Postup:

  1. Pšeničná zrna rozemelte v mlýnku na obilí v Ankarsrum, nastavte na nejjemnější mletí.
  2. Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
  3. Přidejte droždí a vodu.
  4. Po té přidejte med, olivový olej, sůl a mouku.
  5. Nastavte časovač na 8 minut.
  6. Zakryjte mísu a nechte těsto 30 minut kynout.
  7. Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na 4 stejné kusy.
  8. Vytvarujte bochníky o průměru asi 20 cm.
  9. Doprostřed každého bochníku vytvořte důlek, posypejte jemně moukou, zakryjte a nechte 30 minut kynout.
  10. Předehřejte si troubu na 225°C.
  11. Chléb pečte v troubě po dobu asi 12–15 minut.
  12. Po upečení nechte chleba vychladnout.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru