Domácí chléb
S kuchyňském robotem Ankarsrum zvládnete upéct domácí chléb s vlastnoručně umleté mouky a to díky přídavnému mlýnku Ankarsrum.
Na výrobu křupavého chleba budete potřebovat:
● 50 g droždí
● 500 ml vody
● 2 lžíce medu
● 2 lžíce olivového oleje
● 2 lžičky soli
● 720 g mleté pšenice
Postup:
- Pšeničná zrna rozemelte v mlýnku na obilí v Ankarsrum, nastavte na nejjemnější mletí.
- Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Přidejte droždí a vodu.
- Po té přidejte med, olivový olej, sůl a mouku.
- Nastavte časovač na 8 minut.
- Zakryjte mísu a nechte těsto 30 minut kynout.
- Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na 4 stejné kusy.
- Vytvarujte bochníky o průměru asi 20 cm.
- Doprostřed každého bochníku vytvořte důlek, posypejte jemně moukou, zakryjte a nechte 30 minut kynout.
- Předehřejte si troubu na 225°C.
- Chléb pečte v troubě po dobu asi 12–15 minut.
- Po upečení nechte chleba vychladnout.