Chuťovky ze sušeného masa připravené v sušičkách potravin Yden

V našich sušičkách si nemusíte připravovat jen křížaly, sušené švestky, meruňky, nebo si v nich sušit houby. Zkuste něco neobvyklého, jako jsou chuťovky ze sušeného masa, a oslňte své návštěvy neobvyklým pohoštěním. Prvotřídní sušičky Yden zvládnou během pár hodin usušit jakýkoliv druh masa a je jen na vás, jestli dáte přednost vepřovým plátkům, nebo oblíbenému americkému jerky vyrobenému z hovězího.

Sušička potravin Yden pro sušení masa a hovězí jerky

Příprava masa na sušení

Základem úspěšného sušení masa je jeho správný výběr v řeznictví. Požadujte takový kus, který má na sobě pokud možno minimum tuku, protože díky tomu se nejen rychleji usuší, ale také vám po zpracování vydrží déle poživatelný.

Pokud jste si již maso zakoupili, můžete se pustit do samotného procesu. Začněte tím, že vyčistíte všechny nástroje, které hodláte při zpracovávání masa používat. Tím předejdete nepříjemným plísním a předčasným hnilobným procesům, jež by způsobily bakterie, které se běžně v domácnosti vyskytují. Pokud navíc maso ještě před nakrájením přelijete vřelou vodou, rovněž neuděláte krok vedle, opatrnosti není nikdy dost. Maso poté nakrájejte na plátky pouze pár milimetrů.

Sušení hovězího masa

Plátky hovězího masa dobře okořeňte z obou stran a dejte do předem připravené marinovací směsi, kterou můžete vytvořit buď již z hotových omáček, které jsou běžně k dostání v obchodech či na internetu, nebo si vytvořit vlastní kořenící směs za použití bylinek, česneku, soli a bílého vína. Za dvanáct až patnáct hodin maso z marinády vyjměte a pusťte se do samotného sušení.

Sušení hovězího masa trvá zpravidla déle než sušení masa vepřového. To, že je maso hotové, poznáte díky tomu, že se vám při zatlačení na jeho strany rozlomí v rukou. Přejeme vám příjemné chvilky při vychutnávání jídel vyrobených pomocí našich kuchyňských spotřebičů značky Yden!

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru