Brousky a ostřiče nožů

Postrachem každého kuchaře je tupý nůž. Zárukou správného broušení je brousit včas. Během používání se na nožích vytváří řezné rány mikroskopické defekty, které ovšem mohou snížit kvalitu řezu.

Preventivním opatřením je tak pravidelné zaostřování a leštění nožů, díky kterému bude zachována dokonalá ostrost. Nezapomínejte však, že každý nůž je vyrobený z jiných materiálů, a proto se může lišit i jejich údržba. ... zobrazit více

Vážený zákazníku,
bohužel nastavená pravidla filtru neumožňují zobrazení žádného produktu. Může to být také tím, že někteří dodavatelé nemají zadané parametry u výrobku uvedeny a z tohoto důvodu je filtr nedokáže zobrazit, ikdyž vaše zadání splňují. Doporučujeme ve filtru ponechat je nezbytně nutné parametry.


Produkty 1 až 14 z 14

V žádné kuchyni by tak neměl chybět praktický brousek na ostření nožů, který zbaví nůž nejrůznějších nepravidelností v podobě škrábanců, oděrek či drsnosti a vyrovná čepel. Jakmile je povrch dokonale hladký, je na řadě leštění. Tyto dva procesy vám zajistí, že vždy budete mít po ruce nůž té nejvyšší kvality.

S broušením a leštěním vám pomohou různé typy brusných kamenů Samura, které představují vrcholnou možnost ostření a údržbu nožů. Jako další variantu, která v domácích podmínkách často vítězí v poměru  "čas / úsilí / výsledek", představuje Samura elektrický diamantový brousek, který si hravě poradí jak s broušením, tak s leštěním nože. Manipulace s elektrickým brouskem je velmi intuitivní a  zvládne ji opravdu každý.

Brousky nožů
Nahoru