Arašídové máslo pro naše zdraví
Arašídové nebo také burákové máslo patří k velmi oblíbeným oříškovým máslům, přestože se o oříšky vůbec nejedná. Arašídy neboli podzemnice olejná patří mezi luštěniny. I tak ale občas mívají špatnou pověst, a to z důvodu vysokého obsahu kalorií. A to je škoda. Skládají se totiž například až z 25 % z bílkovin. V případě natural arašídů je tak jejich rozumná konzumace maximálně v pořádku. Samozřejmě v případě, že na ně nemáte alergii...
Recept na domácí arašídové máslo
Přestože můžete použít jakékoli arašídy, zdravou variantu představují nesolené buráky.
Nejprve dejte oříšky do výrobníku NutraMilk. Z počátku budou mít arašídy hrubší konzistenci, ale později se rozmělní na jemný prášek. Mixujte do okamžiku, než vznikne hladké arašídové máslo.
Arašídové máslo je díky arašídům, které jsou zdrojem antioxidantů, vlákniny, vitamínů a dalších minerálních látek, velmi prospěšné našemu zdraví. Vzhledem k obsahu zdravých tuků, díky čemuž jsou často přirovnávány k oříškům, prospívá arašídové máslo kardiovaskulárnímu systému.